Det er vigtigt at komme ud af sin seng

28 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det her postulat giver jo sig selv, tænker du nok, men der er for nogle mennesker, hvor det ikke kommer naturligt hele tiden, og det kan være af den ene grund eller den anden.

Det kan være der i perioder, eller det kan være kronisk.

Er man syg og sengeliggende, og lægen har sagt, man skal blive i sengen, så skal man selvfølgelig lytte til det; men der er andre grunde, hvor man tror, at det er bedst at blive i sengen, selvom man faktisk har godt af at komme ud.

Det er ikke bare for at se dagslyset, bevæge sig og mærke naturen, men simpelthen bare komme ud af sengen, så man føler, man er i gang.

Man skal ikke lytte til den stemme, der siger til en, at man skal blive liggende, for det er en falsk tryghedsfornemmelse, som der ikke gør en noget godt.

Så hvad er det helt præcist, vi snakker om?

senge

Sengen er ikke altid det bedste sted

Man kan have fundet nogle lækre senge i Hillerød til hele familien, og man vil bare gerne tilbringe så meget tid i dem, som det er muligt.

Det kan man da godt gøre en enkelt søndag, men hvis man er deprimeret på den måde, hvor man både er nedtrykt i lang tid, eller man er klinisk depressiv, så skal man op af den seng.

Det gavner ikke en noget, at man bliver liggende her, og man kan komme til at ødelægge ens døgnrytme, så man ikke ser særligt meget dagslys, og det er en nedadgående spiral for ens helbred, for så får man det bare værre.

Måske er det en fornemmelse af angst, der er i en, hvor man fornemmer, det er bedst at blive liggende, men her skal man forsøge at skule den angst i øjnene og kommer ud af sengen.