Du behøver jo ikke blande dig i den kantineordning

08 marts 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er blevet besluttet, at der skal vedtages en kantineløsning i Aalborg, hvor jeres virksomhed har til huse, og det er der mange delte meninger om, hvordan den skal være.

Nogle kommer med meget seriøse bud, mens andre kommer med så urealistiske bud, at man ikke kan regne ud, hvordan de evnede at binde deres sko samme dag.

Forslagene er dog mange, og i bedste demokratiske stil har ledelsen valgt, at medarbejderne skal tages med i beslutningsprocessen, så man ender med den, som de fleste er enige om.

Det betyder så også bare, at man skal igennem et langt, bureaukratisk forløb, hvor man skal igennem nomineringsprocesser og undersøgelseskomitéer for at finde frem til, hvad man skal vælge.

Det ender med at vise en slap ledelse, der ikke kan tage en beslutning, og folk vil alligevel brokke sig, og den tid kunne man have brugt på så meget andet fornuftigt.

Desuden er man faktisk ret så ligeglad.

Man gider ikke deltage i beslutningen om en kantineløsning

Man er jo glad nok for at være ansat det givne sted, og man er da kollegial, men man ser det som lidt småborgerligt at skulle gøre det til sådan en stor ting at beslutte, hvad man skal have af kantineløsning i firmaet.

Nogle går så meget op i det, at de næsten tager det FOR seriøst, som om de ikke har megen anden spænding i tilværelsen at gå op i.

Det er da også mest, når man finder frem til, at der skal være deltagerbetaling, at folk springer op og bliver mere aktive i at deltage i den beslutning. 

Selv er man dog den type, der godt kan lide at trække sig tilbage i frokostpausen, så man ender alligevel ikke med at snakke med de andre om det, og man har da råd til at betale for det.

Så man vil bare gerne videre i processen og få taget en beslutning hurtigst muligt.