Du kan få en ny yderdør til at se gammel ud

11 maj 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Man kan selvfølgelig godt argumentere for, at det da ikke giver nogen ide at tage sådan nogle flotte ydredøre som dem fra https://klarfonster.se/dorrar/ytterdorrar og så få dem til at se slidte ud med vilje?

For den slags er jo bare tegn på, at de er misligholdt, og man snart skal have dem renoveret eller udskiftet.

Men du kan også se det som patina og slitage på samme måde, som der var en periode, hvor newyorker-lejligheder var det helt nye, hvor de gerne skulle ligne et pakhus, som man var midt i en renovering af.

Man kan altid debattere, om det var noget, der var kønt eller ej, men sådan skifter stilen jo, og man behøver ikke hoppe med på den.

Af den grund kan det være svært at finde en gammel yderdør, der kan leve op til det udseende, man søger, og desuden ville den jo af den grund være godt slidt, så den netop ikke kunne holde længe.

Ytterdörrar

Den gammeldags yderdør kan også se flot ud

Derfor ser man ingen anden udvej – men det er også det smarte at gøre – at man tager en ny yderdør, da man så kan have mange at vælge blandt, og så se, hvordan man kan gøre den slidt, uden at man gør sådan, at den er lige ved at falde fra hinanden.

Man kan slibe lidt på den, og man kan – vitterligt – give den nogle sjatter maling hist og pist, så det ligner, at den har gennemlevet meget mere, end hvad den egentlig har.

Så kan man også tilpasse det ydre løbende og ændre det til, så man faktisk kan ende med at have en yderdør, som der jævnligt skifter udseende.

Til sidst kan man jo forskønne den, så ydredøren rent faktisk kommer til at se ny ud igen – og så er den endda ikke særligt gammel!