Er dvd’er på vej ud? Ikke når det kommer til gamle danske film

30 august 2021
Emilie Ann Jacobsen

I dag går trenden i retning af, at vi streamer mere og mere. Der er derfor mange, der smider deres dvd’er ud, fordi de jo altid kan streame de film, de gerne vil se. Det er dog ikke alle film, du bare kan finde på en streamingtjeneste. Hvis du gerne vil se en film med Dirch Passer, Ove Sprogøe eller Poul Reichardt, finder du den nok næppe på Netflix eller Disney+.

Du kan være heldig, at de sender gammel dansk film i fjernsynet, men du kan jo langt fra være sikker på, at det er lige præcis den, som du gerne vil se. Er der nogle gamle danske film, som du bare kan se igen og igen, er det derfor en god ide, at du har dem på dvd. 

Et af de steder, hvor du kan finde mange dvd’er med gamle danske film, er på MovieZoo. Det er en webshop, hvor de forhandler film i forskellige formater. De har et stort udvalg af gamle danske film, og du kan for eksempel købe boxsæt med seks eller ti film i. 

DVD’er giver den perfekte tv-aften 

Selvom det kan være rart med et stort udvalg af film på streamingtjenesterne, kan det også være rart for dig, at du kan sætte din yndlingsfilm på dvd’en, når du har lyst til det. Det kan være med til at skabe den helt perfekte tv-aften. Det er så ærgerligt, når du endelig har tid til at slappe af foran fjernsynet efter en lang dag, at du så skal bruge lang tid på at lede efter noget, du gerne vil se. I det tilfælde kan det være langt rarere for dig, at du bare kan sætte din yndlingsdvd på. 

Er dine venner også vilde med gamle danske film, kan du overveje at holde en filmaften for dem, hvor du inviterer dem forbi. Så kan I dyrke de gamle klassikere sammen.