Få afslebet dine gamle gulve

12 december 2021
Lotte Hindsberg

advertorial

Mange danske boliger har trægulve. I nogle tilfælde har de været dækket af gulvtæpper og aldrig blever afslebet. Her er det nødvendigt med en gulvafhøvling som er lidt mere voldsom end en gulvafslibning. Men de fleste trægulve har tidligere blevet afhøvlet og for at de forsat ser smukke, gyldende og levende ud skal de blot have en afslibning.

Det sker ofte i forbindelse med en flytning, da det er nemmere at gøre, når der ikke er møbler i boligen. Det er noget du selv kan gøre eller du kan få et firma til at udføre opgaven. Du kan blandt andet søge på gulvafslibning i Fredensborg, hvis du bor i det område.

image

Forbered dig før du starter

Inden du får afslebet dine gulve, er det en god ide at lave dit forarbejde grundigt. Ikke alene vil det blive billigere, men du vil også få smukkere gulve.

Start med at vaske dine gulve grundigt, så alt skidt og snavs er væk. Er dine gulve beskidte, vil snavset blive slebet ned i gulvene. Det næste du skal gøre er at slå alle løse søm ned. Det er med til at sikre, at de ikke ødelægger det vildt dyre sandpapir. Det har den ekstra fordel, at dine gulve ikke længere knirker. Fjern paneler så afslibningsmaskinen kan komme helt ind til væggen og sørg for at ledninger ikke ligger løst på gulvene. Det gøres for at du ikke skal stoppe maskinen i tide og utide. Jo færre gange du skal stoppe, jo smukkere vil det endelige resultat blive. Afdæk grundigt af så du ikke får støv i resten af boligen.

Husk også at der skal efterbehandles. Ny afslebet trægulve er hel nøgne og vil suge skidt og snavs til sig som en svamp. Du skal forvente at du skal behandle dem mindst tre gange. Enten med lud, sæbe eller lak.