Få dig en god partner som freelance tekstforfatter

31 marts 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er fedt, når man som tekstforfatter falder over en annonce, hvor der står: “tekstforfatter søges“, for så bliver man spændt og begejstret for at se, hvad det er for noget arbejde, der venter en.

Det kan måske være noget sæsonarbejde, det kan være en bunke arbejde, der lige ligger hos et firma, eller man kan måske endda få sig en fastansættelse.

Dog foretrækker man måske netop ingen kontrakt, så man kan arbejde for andre imens, så der er nok arbejde at hente, selvom man lover, at arbejdsgiveren kan beholde de tekster, man har skrevet for dem.

Man kan nemlig godt lide det frie liv, og som regel foregår sådan en “jobsamtale” da også bare over telefonen, og så får man opgaver over mail eller via et system.

Man møder faktisk aldrig ens “chef” eller ser de andre ansatte endsige arbejdspladsen.

Derfor kan det også blive et lidt ensomt arbejde at være freelance tekstforfatter.

Hvem skal være din partner som freelance tekstforfatter?

Der er jo ingen jobs, der er perfekte, og selv hvis de er nær ved at være formfuldendte, så er der nogle små skavanker, som man må forsøge at overleve.

Hvis man derfor vil den ensomhed til livs, så er der nogle ting, man kan gøre i den sammenhæng, og en af disse ting er at få sig en partner.

En partner som freelance tekstforfatter kan være en kollega i branchen, som man støtter sig til, hvor man udveksler erfaringer, opdaterer hinanden, tager på kurser og meget andet.

Måske er partneren mere en forretningspartner, man deler firma med, som der ikke selv er tekstforfatter, men som har andre erfaringer og kompetencer.

Endelig kan sådan en partner jo også være ens partner i livet, som kan se tingene udefra og hjælpe og støtte en, når man er ved at tabe hovedet, eller man ser sig lidt træt af arbejdet.