Giv køkkenet i dit sommerhus en overhaling uden at bruge for mange penge

02 september 2021
Emilie Ann Jacobsen

Har du købt et sommerhus med et køkken, der ikke lige passer til din stil, drømmer du måske om at lave det om. Men samtidig har du måske ikke så mange penge til at lave køkkenet om, når du lige har brugt mange penge på at købe sommerhuset. I det tilfælde kan det være en god ide for dig, at du i stedet bare får ændret farven på lågerne. Det kan virkelig være med til at ændre udseendet på køkkenet og udskyde en udskiftning af det i hvert fald et par år. 

Et af de firmaer, der kan stå for en lakering af køkkenlåger, er dibberndesign.dk. De har specialiseret sig i at sprøjtemale forskellige objekter. Det kan for eksempel være cykler, reoler og altså også køkkenlåger og skuffer. Dermed kan de få et nyt liv, og de kan holde i længere tid. Samtidig er det langt billigere for dig, at du får lakeret køkkenet frem for, at du skal bruge mange tusind kroner på at skifte det ud. 

Få lakeret beslag og hængsler med

Når du gør klar til at få lakeret dine låger, skal du rengøre dem og tage dem ned. Sørg for at markere med en sprittusch på bagsiden af lågen, hvor de skal sidde henne. Dermed bliver det meget nemmere for dig at sætte lågerne op igen. 

Du kan vælge at tage hængsler og beslag af, men hvis du gerne vil have dem lakeret også og dermed give dem et nyt look, kan du vælge at lade dem sidde på. Det er med til at gøre, at køkkenet virkelig får et andet udseende. 

I et sommerhus er der ofte fokus på hygge og tid sammen med familien. Derfor må dit køkken selvfølgelig gerne afspejle det. Fordi det ikke er dit permanente hjem, er der dog også plads til, at du er lidt mere modig i forhold til valg af farve. Du skal jo ikke se på den hver dag.