Vælg det rigtige brygudstyr, når du vil brygge øl

14 februar 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Holder du af at brygge din egen øl og er dit nuværende brygudstyr ikke stort nok eller har du brug for at få et andet brygudstyr, som passer bedre til den type øl du ønsker at brygge, kan du med fordel få råd og vejledning hvor du har planer om at købe dit næste brygudstyr. Det er vigtigt at det passer til den øl du primært ønsker at brygge, samtidig med at det er tilstrækkelig fleksibelt til at du kan eksperimentere med andre former for øl. 

Dit nye brygudstyr skal også have en størrelse, så du har mulighed for at brygge mere øl, men omvendt skal det heller ikke være så stort, at du kan starte et mindre microbryggeri. Det er en god ide at du kan købe tilbehør eller bygge til alt efter behov senere hen.

brygudstyr

Hvem brygger øl?

I dag forbinder de fleste ølbrygning med store kraftige mænd, som kører rundt med øl på en vogn trukket af store bryggerheste. Sådan har det da også været i de sidste par hundrede år, men i de 5000 år som ølbrygning har været en del af danskernes hverdag, har det været kvindernes ansvar at brygge den øl der blev drukket.

Det har typisk ikke været en lille opgave og øllet har også været en stor del af de flestes diæt. Det har ikke været ualmindeligt, at der blev drukket op til fem liter øl dagligt pr. person.

I starten, i oldtiden, da der blev brygget øl var der stor respekt for de kvinder der bryggede øl. Et væsen der ikke alene var i stand til at give liv, men også kunne brygge en så smuk gylden drik, der samtidig havde en så fantastisk virkning kunne man kun respektere. Senere blev kvinderne knap så meget respekteret, da de samtidig arbejdede på ølhuse.